Logo Stredniskoly.cz

Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka

www.ssss.cz
www.facebook.com/stredniskolaspolec...
www.youtube.com/channel/ucflmhhktj0...
sekretariat (zavináč) ssss.cz
studijni (zavináč) ssss.cz
596 716 755 (Spojovatel)
597 578 792 (Zástupkyně ředitele)
597 578 791 (Studijní oddělení)

Sídlo školy

Krakovská 1095/33
Ostrava-Hrabůvka, 70030
Hodnocení prezentace (Co je to?):
89,66 %
Typ školy: Veřejná škola
Ředitel(ka): Mgr. Ivana Matulová
Zřizovatel:Moravskoslezský kraj
IČ:00577260
Virtuální prohlídka: Spustit virtuální prohlídku školy
Poměr dívek a chlapců:

Dny otevřených dveří

TermínPoznámka
Středa9. ledna 201915:00–18:00 hod.
Čtvrtek14. února 201915:00–18:00 hod.
Školu je možné navštívit kdykoliv po předchozí domluvě

Výhody školy

  • Adaptační kurzy
  • Automat na nápoje
  • Automat na občerstvení
  • Gastronomické studio pro výuku odborných předmětů
  • Individuální stáže studentů v zahraniční
  • Lyžařské kurzy
  • Motivační programy podpory studia
  • Neomezené stahování dat z internetu
  • Neomezený WiFi internet v budovách školy
  • Počítačová učebna přístupná studentům po vyučování
  • Podpora výuky vlastním systémem e–learningu
  • Sportovní areál
  • Školní bufet
  • Školní knihovna
  • Školní knihovna se studovnou
  • Školní psycholog
  • Tuzemské výlety a exkurze
  • Tvorba vlastních výukových programů
  • Úzká spolupráce se zaměstnavateli
  • Vlastní posilovna
  • Volně přístupné počítače připojené na internet
  • Výměnné pobyty studentů v zahraničí
  • Výuka jazyků v multimediální učebně
  • WiFi internet v domově mládeže
  • Zahraniční výlety a exkurze
  • Zájmové kroužky/kluby

ÚSPĚCH ZAČÍNÁ U NÁS – VYCHOVÁVÁME HVĚZDY

Chceš se věnovat gastronomii na profesionální úrovni? Tak pojď studovat na naši školu a získej praxi v restauračních a hotelových zařízeních. Studuj na škole, která vychovává profesionály v oboru gastronomie více než 60 let! Pracuj s nejmodernější technikou a vyjeď během studia na stáže do zahraniční!

– Zahraniční stáže — během studia na naší škole můžeš vyrazit na stáže do zahraničí a získat tak cenné zkušenosti.
– Vychováváme hvězdy — naši absolventi to dotáhli daleko – vaří v Hollywoodu nebo získali michelinskou hvězdu. Mnoho jich také pracuje v zahraničí.
– Jdeme s dobou — pro výuku používáme nejmodernější gastronomické vybavení. Po absolvování nastoupíš do praxe jako profík.
– Praktické vyučování — naši studenti se učí přímo v hotelech, restauracích či cukrárnách. Setkávají se tak s reálnými situacemi na pracovištích.
– Soutěže — úspěšně se účastníme nejprestižnějších gastronomických soutěží pro střední školy jako je Gastro Junior, HorecaCup Makro a dalších.

U nás se můžeš naučit, jak vytvořit prvotřídní zákusky, jak udělat jedinečný zážitek z konzumace šálku kávy, nebo jak připravit skvělou slavnostní hostinu. Získáš také potřebné znalosti a dovednosti pro řízení restaurací a hotelů. Už máš jasno? Pojď studovat na SŠSS Ostrava-Hrabůvka!

Studuj na úspěšné gastronomické škole!

Stravování

Školní jídelna - snídaně, oběd (výběr ze 3 jídel), večeře.
Školní bufet.

Ubytování

Domov mládeže v budově školy.

Vybavení

- Výuka všeobecně vzdělávacích i odborných předmětů v moderně vybavených klasických, specializovaných i laboratorních učebnách.
- Praktické vyučování pod dohledem učitelů odborného výcviku ve vybraných restauračních zařízeních a hotelech na území města Ostravy a v blízkém okolí.
- Stabilní tým zkušených pedagogických pracovníků.
- Wi-Fi v areálu školy, výuka ve Win10, Office 2016.

Další informace

Škola zajišťuje:
- Účast v odborných gastronomických soutěžích.
- Účast ve sportovních soutěžích.
- Adaptační pobyty pro žáky 1. ročníku, lyžařské kurzy, exkurze.
- Účast v mezinárodních aktivitách a zahraniční stáže.
- Pro absolventy 3-letých oborů možnost dalšího vzdělávání v nástavbovém studiu.
- Možnost rozšíření kvalifikace prostřednictvím specializovaných kurzů (barmanské, sommelierské, studené i teplé kuchyně).
- Konzultace školního poradenského střediska (výchovný poradce, školní metodik prevence, školní psycholog) včetně kariérového poradenství.

Charakteristika školy

Areál školy je tvořen třípodlažní a pětipodlažní budovou a přilehlým sportovištěm, výuka probíhá v klasických i odborných učebnách. Žákům ve škole dále slouží bufet, školní knihovna a kopírovací zařízení. V budově školy se nachází i velký sál, který se hojně využívá k pořádání různých odborných soutěží, výstav a dalších gastronomických akcí, na které je pravidelně zvána i široká veřejnost.

Praktické vyučování zajišťuje škola smluvně v gastronomických provozovnách fyzických nebo právnických osob pod vedením učitelů odborného výcviku nebo u vyšších ročníků na individuálních pracovištích pod vedením instruktorů. Praxe oboru Služby cestovního ruchu je realizována nejčastěji v cestovních kancelářích.

Pro své žáky, ale i pro veřejnost škola pravidelně organizuje další vzdělávací aktivity a speciální kurzy (barmanský kurz, kurz studené kuchyně, kurz vyřezávání ovoce a zeleniny, sommelierský kurz apod.) a krátkodobé odborné semináře a přednášky. Významná je i spolupráce s Úřadem práce v Ostravě při zajišťování rekvalifikačních kurzů. Škola dlouhodobě úzce spolupracuje s firmami gastronomického zaměření, s hotely a restauracemi, aktivně se jako člen účastní práce v asociacích a sdruženích. Žáci školy se pravidelně účastní odborných soutěží regionálního i republikového charakteru, v nichž dosahují velmi dobrých výsledků.

Mezinárodní spolupráce škole pomáhá zkvalitňovat odborné vzdělávání, uplatňovat inovační přístupy a metody a zvyšovat konkurenceschopnost našich absolventů. Ve výsledku tyto aktivity napomáhají k eliminaci nezaměstnanosti. Realizované projekty mobility umožnily účastníkům získat nové profesní zkušenosti a dovednosti, osvojit si praktické i teoretické poznatky ve studovaných oborech vzdělávání. Také přispěly ke zlepšení znalostí cizího jazyka a posílily sociální kompetence a osobnostní rozvoj účastníků pracovních stáží.

Studijní a učební obory
Kód oboru (KKOV) – Název oboru
Školní vzdělávací program
Druh studiaPro školní rokDélka studiaForma studiaPočet přijímaných žáků
6541L01 – Gastronomie
Hotelový a restaurační provoz
Střední vzdělání s maturitou2019–20204 rokyDenní30
4-letý obor středního vzdělání zakončený po třech letech výučním listem a ve čtvrtém roce maturitní zkouškou. Absolvent získává výuční list i maturitní vysvědčení. Tento nový systém, který nabízí v rámci České republiky jen 5 vybraných škol, přináší zájemcům řadu výhod. Vedle získání dvou certifikátů v rámci jednoho studia je to získání více praktických dovedností, lepší uplatnitelnost na trhu práce, rozšíření možností pro vlastní podnikání.
Všeobecné informace o oboru Gastronomie
Školné: 0
6542M02 – Cestovní ruch
Služby cestovního ruchu
Střední vzdělání s maturitou2019–20204 rokyDenní30
Vzdělávání žáků je organizováno jako čtyřleté denní studium. Probíhá ve dvoutýdenních cyklech. Součástí vzdělávání je i souvislá odborná praxe v celkovém rozsahu 10 týdnů. Probíhá ve 2.-4. ročníku. Část odborné praxe (2 týdny) probíhá v období letních prázdnin (červenec, srpen). Hodnocení souvislé odborné praxe je součástí klasifikace v předmětech Seminář techniky služeb cestovního ruchu ve 2. ročníku, Průvodcovské služby ve 3. ročníku a Seminář zeměpisu cestovního ruchu ve 4. ročníku.

Teoretická výuka je realizována jak v klasických učebnách, tak v učebnách odborných. Škola má k dispozici učebny pro výpočetní techniku, cizí jazyky, tělesnou výchovu a multimediální učebnu.

Volitelné předměty Společenskovědní seminář a Seminář a cvičení z matematiky jsou realizovány ve 3. a 4. ročníku v rámci přípravy volitelného předmětu na společnou část maturitní zkoušky.

Pro žáky 1. ročníků pořádá škola v průběhu září adaptační aktivity různých forem, které jsou určeny žákům všech oborů vzdělání s cílem vytvořit pozitivní sociální klima třídy.

Předmět tělesná výchova je doplněn lyžařským kurzem, který je pořádán na základě zájmu žáků jednou za 2 roky.
Všeobecné informace o oboru Cestovní ruch
Školné: 0
6541L51 – Gastronomie
Management v gastronomii
Nástavbové studium2019–20202 rokyDenní30
Nástavbové studium pro vyučence v oborech: kuchař, číšník, kuchař-číšník
Všeobecné informace o oboru Gastronomie
Školné: 0
6551H01 – Kuchař - číšník
Číšník
Střední vzdělání s výučním listem2019–20203 rokyDenní30
Vzdělávání žáků je organizováno jako tříleté denní studium. Probíhá ve dvoutýdenních cyklech, v nichž se pravidelně střídá týden teoretického a týden praktického vyučování.

Teoretická výuka je realizována jak v klasických učebnách, tak v učebnách odborných. Škola má k dispozici učebny pro technologii, stolničení, výpočetní techniku, cizí jazyky, výcvik barmanů a sommeliérů, tělesnou výchovu a multimediální učebnu.

Praktické vyučování probíhá pod vedením učitele odborného výcviku, ve vyšších ročnících může být vedeno instruktorem. Je zajišťováno v gastronomických provozovnách na území města Ostravy a v blízkém okolí.

Pro žáky 1. ročníků pořádá škola v průběhu září adaptační aktivity různých forem, které jsou určeny žákům všech oborů vzdělání s cílem vytvořit pozitivní sociální klima třídy.

Předmět tělesná výchova je doplněn lyžařským kurzem, který je pořádán na základě zájmu žáků jednou za 2 roky.
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšník
Školné: 0
6551H01 – Kuchař - číšník
Kuchař
Střední vzdělání s výučním listem2019–20203 rokyDenní60
Vzdělávání žáků je organizováno jako tříleté denní studium. Probíhá ve dvoutýdenních cyklech, v nichž se pravidelně střídá týden teoretického a týden praktického vyučování.

Teoretická výuka je realizována jak v klasických učebnách, tak v učebnách odborných. Škola má k dispozici učebny pro technologii, stolničení, výpočetní techniku, cizí jazyky, výcvik barmanů a sommeliérů, tělesnou výchovu a multimediální učebnu.

Praktické vyučování probíhá pod vedením učitele odborného výcviku, ve vyšších ročnících může být vedeno instruktorem. Je zajišťováno v gastronomických provozovnách na území města Ostravy a v blízkém okolí.

Pro žáky 1. ročníků pořádá škola v průběhu září adaptační aktivity různých forem, které jsou určeny žákům všech oborů vzdělání s cílem vytvořit pozitivní sociální klima třídy.

Předmět tělesná výchova je doplněn lyžařským kurzem, který je pořádán na základě zájmu žáků jednou za 2 roky.
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšník
Školné: 0
6551H01 – Kuchař - číšník
Kuchař-číšník
Střední vzdělání s výučním listem2019–20203 rokyDenní60
Vzdělávání žáků je organizováno jako tříleté denní studium. Probíhá ve dvoutýdenních cyklech, v nichž se pravidelně střídá týden teoretického a týden praktického vyučování.

Teoretická výuka je realizována jak v klasických učebnách, tak v učebnách odborných. Škola má k dispozici učebny pro technologii, stolničení, výpočetní techniku, cizí jazyky, výcvik barmanů a sommeliérů, tělesnou výchovu a multimediální učebnu.

Praktické vyučování probíhá pod vedením učitele odborného výcviku, ve vyšších ročnících může být vedeno instruktorem. Je zajišťováno v gastronomických provozovnách na území města Ostravy a v blízkém okolí.

Pro žáky 1. ročníků pořádá škola v průběhu září adaptační aktivity různých forem, které jsou určeny žákům všech oborů vzdělání s cílem vytvořit pozitivní sociální klima třídy.

Předmět tělesná výchova je doplněn lyžařským kurzem, který je pořádán na základě zájmu žáků jednou za 2 roky.
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšník
Školné: 0
2954H01 – Cukrář
Cukrář
Střední vzdělání s výučním listem2019–20203 rokyDenní30
Vzdělávání žáků je organizováno jako tříleté denní studium. Probíhá ve dvoutýdenních cyklech, v nichž se pravidelně střídá týden teoretického a týden praktického vyučování.

Teoretická výuka je realizována jak v klasických učebnách, tak v učebnách odborných. Škola má k dispozici učebny pro technologii, stolničení, výpočetní techniku, cizí jazyky, výcvik barmanů a sommeliérů, tělesnou výchovu a multimediální učebnu.

Praktické vyučování probíhá pod vedením učitele odborného výcviku, ve vyšších ročnících může být vedeno instruktorem. Je zajišťováno v gastronomických provozovnách na území města Ostravy a v blízkém okolí.

Pro žáky 1. ročníků pořádá škola v průběhu září adaptační aktivity různých forem, které jsou určeny žákům všech oborů vzdělání s cílem vytvořit pozitivní sociální klima třídy.

Předmět tělesná výchova je doplněn lyžařským kurzem, který je pořádán na základě zájmu žáků jednou za 2 roky.
Všeobecné informace o oboru Cukrář
Školné: 0
6551H01 – Kuchař - číšník
Číšník
Střední vzdělání s výučním listem2019–20203 rokyDálkové30
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšníkŠkolné: neplatí se
6551H01 – Kuchař - číšník
Kuchař
Střední vzdělání s výučním listem2019–20203 rokyDálkové30
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšníkŠkolné: neplatí se
6541L51 – Gastronomie
Management v gastronomii
Nástavbové studium2019–20203 rokyDálkové30
Všeobecné informace o oboru GastronomieŠkolné: neplatí se

Fotogalerie

SŠSS kolážBudova školyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyGastronomická soutěžGastronomická soutěžGastronomická soutěžZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškySportovní akceSportovní akceGastronomická soutěžAdaptační kurzyAdaptační kurzyPraxe oboru cestovní ruchPraxe oboru cestovní ruchSommelierský kurzČíšníkCukrářStravovací a ubytovací službyKuchařKuchař-číšníkManagement v gastronomiiSlužby cestovního ruchuGastronomické soutěžeGastronomické soutěžeGastronomické soutěžeGastronomické soutěžeGastronomické soutěžeGastronomické soutěžeZahraniční stáže našich studentůZahraniční stáže našich studentůZahraniční stáže našich studentůZahraniční stáže našich studentůGastronomické soutěžeGastronomické soutěžeZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyGastronomické soutěžeGastronomické soutěžeGastronomické soutěžeZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZávěrečné a maturitní praktické zkouškyZahraniční stáže našich studentůZahraniční stáže našich studentůZahraniční stáže našich studentůZahraniční stáže našich studentůPedagogický sborUčitelé odborného výcviku

Naše katalogy škol

Školy Online
© 2002–2018, Školy Online.