Logo Stredniskoly.cz

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice

www.spspas.cz
sekretariat (zavináč) spspas.cz
466 530 545 (Sekretariát)

Sídlo školy

náměstí Republiky 116
Pardubice, 53114
Hodnocení prezentace (Co je to?):
93,35 %
Typ školy: Veřejná škola
Ředitel(ka): Mgr. Zdeněk Zitko
Zřizovatel:Pardubický kraj
Kontaktní osoby:Lenka Švandová (personalistka žáků, asistentka ředitele), 466 530 545
Mgr. Zdeněk Zitko (ředitel školy), 466 530 545
Poměr dívek a chlapců:

Dny otevřených dveří

TermínPoznámka
Čtvrtek14. prosince 201708:00–18:00 hod.
Úterý16. ledna 201808:00–18:00 hod.
Školu je možné navštívit kdykoliv po předchozí domluvě

Výhody školy

  • Adaptační kurzy
  • Automat na nápoje
  • Automat na občerstvení
  • Lyžařské kurzy
  • Neomezený WiFi internet v budovách školy
  • Online informační systém docházky
  • Online informační systém klasifikace
  • Sportovní výcvikový kurz
  • Školní bufet
  • Školní knihovna
  • Tuzemské výlety a exkurze
  • Tvorba vlastních výukových programů
  • Úzká spolupráce se zaměstnavateli
  • Volně přístupné počítače připojené na internet
  • Výuka jazyků v multimediální učebně
  • Zabezpečení školy kamerovým systémem
  • Zahraniční výlety a exkurze
  • Zajištění autoškoly
  • Zájmové kroužky/kluby

Základní popis školy

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice je v současnosti v rámci středních odborných škol svou skladbou studijních oborů a dlouholetou tradicí jedinou školou tohoto typu v České republice. Škola připravuje žáky na budoucí profesní uplatnění v technologickém managementu pekáren, cukráren, perníkáren, mlýnů, případně dalších potravinářských podniků a v laboratořích. Dále absolventům umožňuje díky kvalitnímu ekonomickému základu získanému v ekonomických předmětech založit a vést svou vlastní firmu. Škola nabízí obory vzdělání denní formy vzdělávání s maturitní zkouškou, výučním listem a denní nástavbové studium.

Přijímací řizení pro školní rok 2018/2019

Termín přijímání přihlášek: pro všechny obory vzdělání do 1. 3. 2018

Stravování

V 200 metrů vzdálené školní jídelně nebo na gymnáziu, žáci ubytovaní mají možnost stravování i na domově mládeže.

Ubytování

DM Rožkova ul., Pardubice.

Vybavení

Učebny výpočetní techniky, laboratoře biologická, reologická, analytické chemie, tělocvična, učebny technologické praxe, školní mlýn, pekařské a cukrářské dílny, učebna stolničení, bar, cvičná kuchyně, školní prodejna

Další informace

Škola je jediná v ČR a SR, jedinečná, nadregionální, s celorepublikovou působností, tj přijímá žáky z celé republiky. O absolventy s naší vysokou odborností je veliký zájem po celé republice. Jíst se bude neustále.

Studijní a učební obory
Kód oboru (KKOV) – Název oboru
Školní vzdělávací program
Druh studiaPro školní rokDélka studiaForma studiaPočet přijímaných žáků
2942M01 – Analýza potravin
Analýza potravin
Střední vzdělání s maturitou2016–20174 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Analýza potravin
2942M01 – Analýza potravin
Analýza potravin - výživový poradce
Střední vzdělání s maturitou2016–20174 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Analýza potravin
2941M01 – Technologie potravin
Technologie potravin - management
Střední vzdělání s maturitou2016–20174 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Technologie potravin
2941M01 – Technologie potravin
Technologie potravin - zpracování mouky
Střední vzdělání s maturitou2016–20174 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Technologie potravin
2941M01 – Technologie potravin
Technologie potravin - mlynářství a výroba krmiv
Střední vzdělání s maturitou2016–20174 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Technologie potravin
2941L51 – Technologie potravin
Technologie potravin
Nástavbové studium2018–20192 rokyDenní40
Všeobecné informace o oboru Technologie potravin
2954H01 – Cukrář
Cukrář
Střední vzdělání s výučním listem2016–20173 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Cukrář
2953H01 – Pekař
Pekař
Střední vzdělání s výučním listem2016–20173 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Pekař
6551H01 – Kuchař - číšník
Kuchař - číšník
Střední vzdělání s výučním listem2016–20173 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšník
6551H01 – Kuchař - číšník
Kuchař - číšník, zaměření Číšník
Střední vzdělání s výučním listem2016–20173 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšník
6551H01 – Kuchař - číšník
Kuchař - číšník, zaměření Kuchař
Střední vzdělání s výučním listem2016–20173 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšník
6651H01 – Prodavač
Prodavač
Střední vzdělání s výučním listem2016–20173 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Prodavač

Fotogalerie

Historická budova školy -  tradiční pohled (Ing. arch. Řepa)Nová moderní budova školyMultimediální učebnaMikrobiologická laboratořMultimediální učebnaReologická laboratořReologická laboraroř - vyhodnocení vzorkuŠkolní knihovnaProdejna školyTechnologická praxePraxe v zahraničí - Francie, ŠtrasburgPraxe ve Francii - HaguenauMaturanti se šerpamiReprezantační ples školyLyžařský kurzLyžařský kurzChmelová brigáda - zážitek na celý životChmelová brigádaAdaptační kurzSkanzem Veselý Kopec - pečeme pro radost2. místo M. Hrušky a L. Pilaře v soutěži 1. místo Terezy  Žaludové v prestižní soutěži První absolventi školy v roce 1921Sportovní úspěch 2009Lyžařský kurzLyžařský kurzTombola Adaptační kurzAdaptační kurzAdaptační kurzAdaptační kurzMezinárodní úspěch Evropský pohárPrestižní ohodnocení Nejmodernější provozTělocvična 2V Evropském parlamentuUčebna Vzdělávání dospělých Tělocvična 1Pohár vítězů Spolupráce i zábava na Veselém KopciSoutěž o Bratislavský rožok

Naše katalogy škol

Školy Online
© 2002–2017, Školy Online.