Facebook5,1 tis. To se mi líbí

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice

sekretariat (zavináč) spspas.cz
466 530 545 Sekretariát

Sídlo školy

náměstí Republiky 116
Pardubice, 53002
Typ školy:
Veřejná škola
Ředitel(ka):
Mgr. Zdeněk Zitko
Zřizovatel:
Pardubický kraj

Kontaktní osoby

Dny otevřených dveří, burzy škol a další akce

13.–14. října 2023
Schola Bohemia, Ideon Pardubice, Jiráskova 1963, 530 02 Pardubice
16. ledna 2024 08:00–18:00 hod.
Den otevřených dveří
  • Školu je možné navštívit kdykoliv po předchozí domluvě

  • Adaptační kurzy
  • Automat na nápoje
  • Automat na občerstvení
  • Dataprojektor s počítačem v každé učebně
  • Individuální stáže studentů v zahraniční
  • Lyžařské kurzy
  • Neomezený WiFi internet v budovách školy
  • Online informační systém docházky
  • Online informační systém klasifikace
  • Počítače ve všech učebnách školy
  • Podporováno používání notebooků při výuce
  • Sportovní výcvikový kurz
  • Školní bufet
  • Školní knihovna
  • Školní psycholog
  • Tuzemské výlety a exkurze
  • Tvorba vlastních výukových programů
  • Úzká spolupráce se zaměstnavateli
  • Volně přístupné počítače připojené na internet
  • Výuka jazyků v multimediální učebně
  • Zabezpečení školy kamerovým systémem
  • Zahraniční výlety a exkurze
  • Zajištění autoškoly
  • Zájmové kroužky/kluby

Angličtina, němčina, ruština

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice je v současnosti v rámci středních odborných škol svou skladbou studijních oborů a dlouholetou tradicí jedinou školou tohoto typu v České republice. Škola připravuje žáky na budoucí profesní uplatnění v technologickém managementu pekáren, cukráren, perníkáren, mlýnů, případně dalších potravinářských podniků a v laboratořích. Dále absolventům umožňuje díky kvalitnímu ekonomickému základu získanému v ekonomických předmětech založit a vést svou vlastní firmu. Škola nabízí obory vzdělání denní formy vzdělávání s maturitní zkouškou, výučním listem a denní nástavbové studium.

Termín přijímání přihlášek: pro všechny obory vzdělání do 1. 3. 2023

V 200 metrů vzdálené školní jídelně nebo na gymnáziu, žáci ubytovaní mají možnost stravování i na domově mládeže.

DM Rožkova ul., Pardubice.

Učebny výpočetní techniky, multimediální jazyková učebna, laboratoře biologická, reologická, analytické chemie, tělocvična, učebny technologické praxe, školní mlýn, pekařské a cukrářské dílny, učebna stolničení, bar, cvičná kuchyně, školní prodejna

Škola je jediná v ČR a SR, jedinečná, nadregionální, s celorepublikovou působností, tj přijímá žáky z celé republiky. O absolventy s naší vysokou odborností je veliký zájem po celé republice. Jíst se bude neustále.

Školu navštěvuje celkem 470 studentů a z toho je 62 % dívek.

Obor (ŠVP)Školní rokDélka studiaPřijmouPřijímací zkouškyPLPOZP
Forma studiaPřihl./přij.
min. rok
Střední vzdělání s výučním listem
Cukrář
29-54-H/01
2024–253 roky30AnoAno
denní60/54
Kuchař - číšník
65-51-H/01
2024–253 roky30AnoAno
denní34/32
Kuchař - číšník
65-51-H/01
2024–253 roky30AnoAno
denní8/8
Kuchař - číšník
65-51-H/01
2024–253 roky30AnoAno
denní23/23
Pekař
29-53-H/01
2024–253 roky30AnoAno
denní40/40
Prodavač
66-51-H/01
2024–253 roky30AnoAno
denní28/26
Střední vzdělání s maturitou
Analýza potravin
29-42-M/01
2024–254 roky40ČJ, MAnoAno
denní88/87
Analýza potravin
29-42-M/01
2024–254 roky40ČJ, MAnoAno
denní142/131
Technologie potravin
29-41-M/01
2024–254 roky30ČJ, MAnoAno
denní1/1
Technologie potravin
29-41-M/01
2024–254 roky60ČJ, MAnoAno
denní86/83
Nástavbové studium
Technologie potravin
29-41-L/51
2024–252 roky40ČJ, MAnoAno
denní37/32

PLP = povinná lékařská prohlídka, OZP = vhodné pro zdravotně postižené, ČJ = český jazyk, M = matematika

Školy Online
© 2002–2023, Školy Online.