Facebook5,1 tis. To se mi líbí

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice

sekretariat (zavináč) spspas.cz
466 530 545 (Sekretariát)

Sídlo školy

náměstí Republiky 116
Pardubice, 53002
Hodnocení prezentace (Co je to?):
Typ školy:
Veřejná škola
Ředitel(ka):
Mgr. Zdeněk Zitko
Zřizovatel:
Pardubický kraj

Kontaktní osoby

Dny otevřených dveří a burzy škol

27. listopadu 2019 08:00–18:00 hod.
Den otevřených dveří
14. ledna 2020 08:00–18:00 hod.
Den otevřených dveří
  • Školu je možné navštívit kdykoliv po předchozí domluvě

Výhody školy

  • Adaptační kurzy
  • Automat na nápoje
  • Automat na občerstvení
  • Dataprojektor s počítačem v každé učebně
  • Lyžařské kurzy
  • Neomezený WiFi internet v budovách školy
  • Online informační systém docházky
  • Online informační systém klasifikace
  • Sportovní výcvikový kurz
  • Školní bufet
  • Školní knihovna
  • Tuzemské výlety a exkurze
  • Tvorba vlastních výukových programů
  • Úzká spolupráce se zaměstnavateli
  • Volně přístupné počítače připojené na internet
  • Výuka jazyků v multimediální učebně
  • Zabezpečení školy kamerovým systémem
  • Zahraniční výlety a exkurze
  • Zajištění autoškoly
  • Zájmové kroužky/kluby

Základní popis školy

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice je v současnosti v rámci středních odborných škol svou skladbou studijních oborů a dlouholetou tradicí jedinou školou tohoto typu v České republice. Škola připravuje žáky na budoucí profesní uplatnění v technologickém managementu pekáren, cukráren, perníkáren, mlýnů, případně dalších potravinářských podniků a v laboratořích. Dále absolventům umožňuje díky kvalitnímu ekonomickému základu získanému v ekonomických předmětech založit a vést svou vlastní firmu. Škola nabízí obory vzdělání denní formy vzdělávání s maturitní zkouškou, výučním listem a denní nástavbové studium.

Přijímací řizení pro školní rok 2018/2019

Termín přijímání přihlášek: pro všechny obory vzdělání do 1. 3. 2018

Stravování

V 200 metrů vzdálené školní jídelně nebo na gymnáziu, žáci ubytovaní mají možnost stravování i na domově mládeže.

Ubytování

DM Rožkova ul., Pardubice.

Vybavení

Učebny výpočetní techniky, multimediální jazyková učebna, laboratoře biologická, reologická, analytické chemie, tělocvična, učebny technologické praxe, školní mlýn, pekařské a cukrářské dílny, učebna stolničení, bar, cvičná kuchyně, školní prodejna

Další informace

Škola je jediná v ČR a SR, jedinečná, nadregionální, s celorepublikovou působností, tj přijímá žáky z celé republiky. O absolventy s naší vysokou odborností je veliký zájem po celé republice. Jíst se bude neustále.

Poměr dívek a chlapců

Školu navštěvuje celkem 400 studentů a z toho je 63 % dívek.

Studijní a učební obory

Kód oboru (KKOV) – Název oboru (Školní vzdělávací program)
Školní rokDélka studiaForma studiaPočet přijímaných žákůŠkolné
Střední vzdělání s výučním listem
2954H01 – Cukrář
2020–20213 rokyDenní30ne
6551H01 – Kuchař - číšník (Kuchař - číšník, zaměření Kuchař)
2020–20213 rokyDenní30ne
6551H01 – Kuchař - číšník (Kuchař - číšník)
2020–20213 rokyDenní30ne
6551H01 – Kuchař - číšník (Kuchař - číšník, zaměření Číšník)
2020–20213 rokyDenní30ne
2953H01 – Pekař
2020–20213 rokyDenní30ne
6651H01 – Prodavač (30)
2020–20213 rokyDenní30ne
Střední vzdělání s maturitou
2942M01 – Analýza potravin (Analýza potravin - Výživový poradce)
2020–20214 rokyDenní30ne
2942M01 – Analýza potravin (Analýza potravin - hodnocení kvality)
2020–20214 rokyDenní30ne
2941M01 – Technologie potravin (Technologie potravin - management potravinářský výrob)
2020–20214 rokyDenní30ne
2941M01 – Technologie potravin (Technologie potravin - mlynářství a výroba krmiv)
2020–20214 rokyDenní30ne
Nástavbové studium
2941L51 – Technologie potravin (Technologie potravin)
2020–20212 rokyDenní40ne
pro vyučené v oborech Cukrář, Pekař, Kuchař - číšník, Řezník - uzenář, Výrobce potravin (Cukrovinkář, Perníkář, Pečivář, Mlynář)

Fotogalerie

Historická budova školy -  tradiční pohled (Ing. arch. Řepa)Nová moderní budova školyMultimediální učebnaMikrobiologická laboratořMultimediální učebnaReologická laboratořReologická laboraroř - vyhodnocení vzorkuŠkolní knihovnaProdejna školyTechnologická praxePraxe v zahraničí - Francie, ŠtrasburgPraxe ve Francii - HaguenauMaturanti se šerpamiReprezantační ples školyLyžařský kurzLyžařský kurzChmelová brigáda - zážitek na celý životChmelová brigádaAdaptační kurzSkanzem Veselý Kopec - pečeme pro radost2. místo M. Hrušky a L. Pilaře v soutěži 1. místo Terezy  Žaludové v prestižní soutěži První absolventi školy v roce 1921Sportovní úspěch 2009Lyžařský kurzLyžařský kurzTombola Adaptační kurzAdaptační kurzAdaptační kurzAdaptační kurzMezinárodní úspěch Evropský pohárPrestižní ohodnocení Nejmodernější provozTělocvična 2V Evropském parlamentuUčebna Vzdělávání dospělých Tělocvična 1Pohár vítězů Spolupráce i zábava na Veselém KopciSoutěž o Bratislavský rožok

Naše katalogy škol

Školy Online
© 2002–2019, Školy Online.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zde jsou k dispozici Zásady ochrany osobních údajů

V pořádku