Angličtina, němčina, ruština
Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice je v současnosti v rámci středních odborných škol svou skladbou studijních oborů a dlouholetou tradicí jedinou školou tohoto typu v České republice. Škola připravuje žáky na budoucí profesní uplatnění v technologickém managementu pekáren, cukráren, perníkáren, mlýnů, případně dalších potravinářských podniků a v laboratořích. Dále absolventům umožňuje díky kvalitnímu ekonomickému základu získanému v ekonomických předmětech založit a vést svou vlastní firmu. Škola nabízí obory vzdělání denní formy vzdělávání s maturitní zkouškou, výučním listem a denní nástavbové studium.
Termín přijímání přihlášek: pro všechny obory vzdělání do 1. 3. 2023
V 200 metrů vzdálené školní jídelně nebo na gymnáziu, žáci ubytovaní mají možnost stravování i na domově mládeže.
DM Rožkova ul., Pardubice.
Učebny výpočetní techniky, multimediální jazyková učebna, laboratoře biologická, reologická, analytické chemie, tělocvična, učebny technologické praxe, školní mlýn, pekařské a cukrářské dílny, učebna stolničení, bar, cvičná kuchyně, školní prodejna
Škola je jediná v ČR a SR, jedinečná, nadregionální, s celorepublikovou působností, tj přijímá žáky z celé republiky. O absolventy s naší vysokou odborností je veliký zájem po celé republice. Jíst se bude neustále.
Školu navštěvuje celkem 480 studentů a z toho je 63 % dívek.
Obor (ŠVP) | Školní rok | Délka studia | Přijmou | Přijímací zkoušky | PLP | OZP |
---|---|---|---|---|---|---|
Forma studia | Přihl./přij. min. rok | |||||
Střední vzdělání s výučním listem | ||||||
Cukrář 29-54-H/01 | 2025–26 | 3 roky | 30 | |||
denní | 106/30 | |||||
Kuchař - číšník (Kuchař - číšník - zaměření Číšník) 65-51-H/01 | 2025–26 | 3 roky | 40 | |||
denní | 31/12 | |||||
Kuchař - číšník (Kuchař - číšník - zaměřiní Kuchař) 65-51-H/01 | 2025–26 | 3 roky | 40 | |||
denní | 51/15 | |||||
Pekař 29-53-H/01 | 2025–26 | 3 roky | 30 | |||
denní | 40/10 | |||||
Prodavač 66-51-H/01 | 2025–26 | 3 roky | 30 | |||
denní | 23/8 | |||||
Střední vzdělání s maturitou | ||||||
Analýza potravin (Analýza potravin - Hodnocení kvality) 29-42-M/01 | 2025–26 | 4 roky | 30 | ČJ, M | ||
denní | 40/7 | |||||
Analýza potravin (Analýza potravin - Výživový poradce) 29-42-M/01 | 2025–26 | 4 roky | 30 | ČJ, M | ||
denní | 98/30 | |||||
Technologie potravin (Technologie potravin - mlynářství a výroba krmiv) 29-41-M/01 | 2025–26 | 4 roky | 15 | ČJ, M | ||
denní | 4/0 | |||||
Technologie potravin (Technologie potravin - management potravinářských výrob) 29-41-M/01 | 2025–26 | 4 roky | 60 | ČJ, M | ||
denní | 50/15 | |||||
Nástavbové studium | ||||||
Technologie potravin (Technologie potravin(pro vyučené v oborech Kuchař - číšník, Cukrář, Pekař, Výrobce potravin (Pečivář, Perníkář, Mlékař, Sladovník, Cukrovinkář, Mlynář, Řezník - uzenář, Pivovarník, Mlékař)) 29-41-L/51 | 2025–26 | 2 roky | 30 | ČJ, M | ||
denní | 35/15 |
PLP = povinná lékařská prohlídka, OZP = vhodné pro zdravotně postižené, ČJ = český jazyk, M = matematika