Facebook5,1 tis. To se mi líbí

Střední škola gastronomická a hotelová s.r.o.

info (zavináč) ssgh.cz
adela.hancova (zavináč) ssgh.cz
241 001 711 Studijní oddělení

Sídlo školy

Vrbova 1233
Praha 4 - Braník, 14700
Typ školy:
Soukromá škola
Ředitel(ka):
PhDr. Karel Vratišovský MBA
Zřizovatel:
Ing. Tomáš Kadlec

Kontaktní osoby

Dny otevřených dveří, burzy škol a další akce

20. září 2022 15:30–17:30 hod.
Den otevřených dveří
Den otevřených dveří pro uchazeče o dálkové a kombinované studium. Prohlídky probíhají každou půlhodinu, tedy v 15:30, 16:00, 16:30, 17:00 a 17:30 hodin.

  • Adaptační kurzy
  • Automat na nápoje
  • Automat na občerstvení
  • Gastronomické studio pro výuku odborných předmětů
  • Hostování zahraničních učitelů
  • Individuální stáže studentů v zahraniční
  • Lyžařské kurzy
  • Malý počet žáků ve třídách
  • Motivační programy podpory studia
  • Možnost prospěchového stipendia
  • Neomezený WiFi internet v budovách školy
  • Online informační systém docházky
  • Online informační systém klasifikace
  • Počítače ve všech učebnách školy
  • Podpora výuky vlastním systémem e–learningu
  • Podporováno používání notebooků při výuce
  • Přijetí bez přijímací zkoušky
  • Splátkový kalendář školného
  • Stipendijní programy
  • Školní bufet
  • Školní knihovna
  • Školní psycholog
  • Tuzemské výlety a exkurze
  • Tvorba vlastních výukových programů
  • Úzká spolupráce se zaměstnavateli
  • Vlastní posilovna
  • Volně přístupné počítače připojené na internet
  • Výměnné pobyty studentů v zahraničí
  • Výuka jazyků s rodilým mluvčím
  • Výuka jazyků v multimediální učebně
  • Zabezpečení školy kamerovým systémem
  • Zahraniční výlety a exkurze
  • Zájmové kroužky/kluby

Angličtina, němčina, ruština, španělština

Střední škola gastronomická a hotelová je zařazena do rejstříku škol od roku 1991, v roce 2021 škola oslavila 30. výročí.
Klade důraz na kvalitu, je držitelem:
• Zlatého certifikátu kvality, udělovaného ministrem školství a SSŠČMS
• Mezinárodního certifikátu kvality podle normy ISO 9001:2009 pro vzdělávání na středních školách,
• Kladného hodnocení České školní inspekce.
• Certifikátu stvrzujícího vysokou kvalitu vzdělávání v oboru gastronomie. Ten je udělován Asociací kuchařů a cukrářů České republiky ve spolupráci se Světovou asociací kuchařů a cukrářů (WORLDSCHEFS)

Klademe důraz na vysokou úroveň teoretického vzdělávání propojeného s kvalitní odbornou přípravou. Snažíme se naplňovat krédo školy „Dobrá škola, lepší práce“. Kvalitu našich studentů potvrzují i statistiky. Nezaměstnanost našich absolventů byla 0 %. Zdrojem je statistika MPSV ČR ke dni 30.4.2021.

- školní jídelna, kantýna, nápojové a jídelní automaty.

- lze zajistit na internátě.

- všechny učebny vybaveny nejmodernější didaktickou technikou (dataprojektory, inter-aktivní tabule, plazmové zobrazovací panely)
- nová moderní učebna stolničení, nově vybudované kuchařské studio
- učebny výpočetní techniky, multimediálně vybavené jazykové učebny
- školní knihovna
- volně přístupné kopírky a počítače s připojením na internet, Wi-Fi připojení
- jídelna, kantýna, nápojové a jídelní automaty
- stolní fotbálek, posilovna

- škola spolupracuje např. s hotely Holiday Inn Prague Congress Centre, The Mark Luxury Hotel (Kempinsky), Café Imperial (restaurace pod vedením pana Zdeňka Pohlreicha) nebo s restaurací Alcron (která získala pod vedením Romana Pauluse Michelinskou hvězdu)
- díky praxi v prestižních cateringových firmách se žáci účastní zajišťování společenských akcí, např. plesů a státních návštěv na Pražském hradě, premiérových rautů
- studenti mohou absolvovat zahraniční praxi
- v průběhu roku se studenti účastní exkurzí do zajímavých provozů, navštěvují odborné výstavy
- studenti pravidelně obsazují medailové pozice na gastro soutěžích, např. na Gasto Junior
- pro studenty pořádáme i atraktivní přednášky a odborné kurzy s celebritami z oblasti gastronomie, například s Romanem Vaňkem (známým z pořadu Peklo na talíři), Zdeňkem Pohlreichem (který se proslavil televizními pořady Ano, šéfe! nebo Šéf na grilu) nebo Radkem Šubrtem (jedním z porotců gastronomické show MasterChef)

- na všech oborech jsou navýšené hodiny cizího jazyka, vyučování cizích jazyků probíhá v malých skupinkách (např. na oboru Hotelnictví a Cestovní ruch zpravidla po 8-10 žácích)
- STUDENTI MAJÍ MOŽNOST ZAKOUPENÍ ROČNÍHO NEOMEZENÉHO PŘÍSTUPU DO ENGLISH UNIVERSITY ONLINE - tento program pro výuku angličtiny využívají i přední jazykové školy

- naši učitelé uplatňují osobní přístup ke studentům
- snažíme se o pozitivní školní klima
- učitelé běžně komunikují s žáky a rodiči nejen telefonicky, ale i prostřednictvím e-mailu a osobní nebo studijní zóny
- na internetu je dostupná průběžná klasifikace, rozvrh, učební a tematické plány
- máme pravidelné konzultační hodiny pro žáky a rodiče
- ve škole působí výchovný poradce, metodik prevence, školní psycholog
- škola s úspěchem pracuje i s dyslektiky a dysgrafiky

Obor (ŠVP)Školní rokDélka studiaPřijmouPřijímací zkouškyPLPOZP
Forma studiaPřihl./přij.
min. rok
Střední vzdělání s výučním listem
Cukrář
29-54-H/01
2023–243 roky0AnoNe
denní0/0
Kuchař - číšník
65-51-H/01
2023–243 roky0AnoNe
denní0/0
Kuchař - číšník
65-51-H/01
Vhodné pro dospělé se základním vzděláním
2023–243 roky0AnoNe
dálkové0/0
Střední vzdělání s maturitou
Cestovní ruch
65-42-M/02
2023–244 roky0ČJ, MNeNe
denní0/0
Cestovní ruch
65-42-M/02
Vhodné pro dospělé se základním vzděláním
2023–244 roky0ČJ, MNeNe
kombinované0/0
Gastronomie
65-41-L/01
2023–244 roky0ČJ, MAnoNe
denní0/0
Hotelnictví
65-42-M/01
2023–244 roky0ČJ, MAnoNe
denní0/0
Hotelnictví
65-42-M/01
Vhodné pro dospělé se základním vzděláním
2023–244 roky0ČJ, MAnoNe
kombinované0/0
Nástavbové studium
Podnikání
64-41-L/51
2023–242 roky0ČJ, MNeNe
dálkové0/0
Podnikání
64-41-L/51
2023–242 roky0ČJ, MNeNe
kombinované0/0

PLP = povinná lékařská prohlídka, OZP = vhodné pro zdravotně postižené, ČJ = český jazyk, M = matematika

Školy Online
© 2002–2022, Školy Online.