Druh studia: Střední vzdělání s výučním listem
Absolvent se uplatní při výkonu povolání výrobce potravin.
Absolvent bude jako výrobce potravin zpracovávat základní suroviny, pomocné látky a přísady pro průmyslovou výrobu potravinářských výrobků v potravinářských závodech (např. v pivovarech, cukrovarech, při cukrovinkářské výrobě, v mlékárnách, v konzervárnách, v lihovarech, v mlýnech apod.), obsluhovat výrobní linky a provádět základní údržbu technologického zařízení. Je schopen hodnotit kvalitu vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků dle standardů.
Při optimálních podmínkách daných výrobním programem potravinářských podniků v regionu ovládá absolvent komplexně technologie a pracovní činnosti včetně odbytových ve dvou technologických oblastech, minimálně však v jedné.
Zdroj: NÚOVVyhledat školy které nabízí tento obor (13)