Facebook5,1 tis. To se mi líbí

Obor Technologie potravin – 2941M01 (29-41-M/01)

Druh studia: Střední vzdělání s maturitou

Uplatnění absolventa

Absolvent se uplatní při výkonu povolání potravinářský technik na různých typových pozicích v potravinářských provozech, např. jako vedoucí směn, vedoucí jednotlivých provozních středisek, hlavní technolog, v oblasti nákupu surovin a pomocných látek, odbytu a prodeje surovin a potravinářských výrobků, v oblasti marketingu potravin apod.

Uplatní se rovněž v oblasti kontroly jakosti, trvanlivosti a bezpečnosti potravin nejen v provozních laboratořích, ale i ostatních chemických a mikrobiologických laboratořích, při tvorbě systému kritických bodů potravinářského provozu, včetně zajištění harmonogramu sanitace, BOZP a hygienických opatření. Může také odborně posuzovat změny technologie z hlediska výrobních zařízení.

Zdroj: NÚOV

Vyhledat školy které nabízí tento obor (10)


Další obory „Technologie potravin“ včetně neaktuálních

Technologie potravin – 2941L51 (29-41-L/51)

Druh studia: Nástavbové studium

Uplatnění absolventa

Absolvent se uplatní při výkonu povolání potravinářský technik na různých typových pozicích v potravinářských provozech, např. jako vedoucí směn, vedoucí jednotlivých provozních středisek, technolog, v oblasti nákupu surovin a pomocných látek, odbytu a prodeje surovin a potravinářských výrobků, v oblasti marketingu potravin apod.

Uplatní se rovněž v oblasti kontroly jakosti, trvanlivosti a zdravotní bezpečnosti potravin v provozních laboratořích, při tvorbě systému kritických bodů potravinářského provozu, včetně zajištění harmonogramu sanitace, BOZP a hygienických opatření. Může také odborně posuzovat změny technologie z hlediska výrobních zařízení.

Zdroj: NÚOV

Vyhledat školy které nabízí tento obor (4)

Technologie potravin – 2941M001 (29-41-M/001)

Druh studia: Střední vzdělání s maturitou

Tento obor nenabízí žádná škola

Školy Online
© 2002–2020, Školy Online.