Druh studia: Střední vzdělání s maturitou
Absolvent se uplatní při výkonu povolání potravinářský technik na různých typových pozicích v potravinářských provozech, např. jako vedoucí směn, vedoucí jednotlivých provozních středisek, hlavní technolog, v oblasti nákupu surovin a pomocných látek, odbytu a prodeje surovin a potravinářských výrobků, v oblasti marketingu potravin apod.
Uplatní se rovněž v oblasti kontroly jakosti, trvanlivosti a bezpečnosti potravin nejen v provozních laboratořích, ale i ostatních chemických a mikrobiologických laboratořích, při tvorbě systému kritických bodů potravinářského provozu, včetně zajištění harmonogramu sanitace, BOZP a hygienických opatření. Může také odborně posuzovat změny technologie z hlediska výrobních zařízení.
Zdroj: NÚOVVyhledat školy které nabízí tento obor (7)
Druh studia: Nástavbové studium
Absolvent se uplatní při výkonu povolání potravinářský technik na různých typových pozicích v potravinářských provozech, např. jako vedoucí směn, vedoucí jednotlivých provozních středisek, technolog, v oblasti nákupu surovin a pomocných látek, odbytu a prodeje surovin a potravinářských výrobků, v oblasti marketingu potravin apod.
Uplatní se rovněž v oblasti kontroly jakosti, trvanlivosti a zdravotní bezpečnosti potravin v provozních laboratořích, při tvorbě systému kritických bodů potravinářského provozu, včetně zajištění harmonogramu sanitace, BOZP a hygienických opatření. Může také odborně posuzovat změny technologie z hlediska výrobních zařízení.
Zdroj: NÚOVVyhledat školy které nabízí tento obor (4)
Druh studia: Střední vzdělání s maturitou
Tento obor nenabízí žádná škola