Logo Stredniskoly.cz

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice

www.spspas.cz
sekretariat (zavináč) spspas.cz
466 530 545 (Sekretariát)

Sídlo školy

náměstí Republiky 116
Pardubice, 53114
Hodnocení prezentace (Co je to?):
62,75 %
Typ školy: Veřejná škola
Ředitel(ka): Mgr. Zdeněk Zitko
Zřizovatel:Pardubický kraj
Kontaktní osoby:Lenka Švandová (personalistka žáků, asistentka ředitele), 466 530 545
Mgr. Zdeněk Zitko (ředitel školy), 466 530 545
Poměr dívek a chlapců:

Dny otevřených dveří

Školu je možné navštívit kdykoliv po předchozí domluvě

Výhody školy

  • Adaptační kurzy
  • Automat na nápoje
  • Automat na občerstvení
  • Lyžařské kurzy
  • Možnost prospěchového stipendia
  • Online informační systém klasifikace
  • Podporováno používání notebooků při výuce
  • Sportovní výcvikový kurz
  • Školní bufet
  • Tuzemské výlety a exkurze
  • Tvorba vlastních výukových programů
  • Výměnné pobyty studentů v zahraničí
  • Výuka jazyků v multimediální učebně
  • Zahraniční výlety a exkurze
  • Zajištění autoškoly
  • Zajištění tanečních kurzů
  • Zájmové kroužky/kluby

Základní popis školy

SPŠ potravinářská Pardubice je v současnosti v rámci středních odborných škol svou skladbou studijních oborů a dlouholetou tradicí jedinou školou tohoto typu v České republice. Škola připravuje žáky na budoucí profesní uplatnění v technologickém managementu pekáren, cukráren, perníkáren, mlýnů, případně dalších potravinářských podniků a v laboratořích. Dále absolventům umožňuje díky kvalitnímu ekonomickému základu získanému v ekonomických předmětech založit a vést svou vlastní firmu. Škola nabízí tři formy studia: denní, nástavbové a dálkové.

Přijímací řizení pro školní rok 2011/2012

Termín přijímání přihlášek: pro denní studium do 15. 3. 2011, pro dálkové
studium do 20. 3. 2011.

1. kolo pro denní 4-leté studium se bude konat 26. 4. 2011. Pro nástavbové a
dálkové studium se 1. kolo přijímacích zkoušek bude konat 2. 5. 2011. Další
kola vypíše ředitel školy dle vyhlášky o přijímacím řízení.

Stravování

V 200 metrů vzdálené školní jídelně nebo na gymnáziu, žáci ubytovaní mají možnost stravování i na domově mládeže.

Ubytování

DM Rožkova ul., Pardubice.

Vybavení

Učebny výpočetní techniky, laboratoř biologie, laboratoř mikrobiologie, lab. reologie, lab. analytické chemie, tělocvična, učebny technologické praxe, školní mlýn.

Další informace

Škola je jediná v ČR a SR, jedinečná, nadregionální, s celorepublikovou působností, tj přijímá žáky z celé republiky. O absolventy s naší vysokou odborností je veliký zájem po celé republice. Jíst se bude neustále.

Studijní a učební obory
Kód oboru (KKOV) – Název oboru
Školní vzdělávací program
Druh studiaPro školní rokDélka studiaForma studiaPočet přijímaných žáků
2941L51 – Technologie potravin
Technologie potravin
Nástavbové studium2014–20152 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Technologie potravinŠkolné: neplatí se
2941L51 – Technologie potravin
Technologie potravin
Nástavbové studium2014–20153 rokyDálkové30
Všeobecné informace o oboru Technologie potravinŠkolné: neplatí se
2941M01 – Technologie potravin
Technologie potravin
Střední vzdělání s maturitou2014–20155 rokůDálkové30
Všeobecné informace o oboru Technologie potravinŠkolné: neplatí se
2941M01 – Technologie potravin
Technologie potravin - management
Střední vzdělání s maturitou2014–20154 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Technologie potravinŠkolné: neplatí se
2942M01 – Analýza potravin
Analýza potravin
Střední vzdělání s maturitou2014–20154 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Analýza potravinŠkolné: neplatí se
2951H01 – Výrobce potravin
Výrobce potravin
Střední vzdělání s výučním listem2014–20153 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru Výrobce potravinŠkolné: neplatí se
2953H01 – Pekař
Pekař
Střední vzdělání s výučním listem2014–20153 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru PekařŠkolné: neplatí se
2954H01 – Cukrář
Cukrář
Střední vzdělání s výučním listem2014–20153 rokyDenní30
Všeobecné informace o oboru CukrářŠkolné: neplatí se
6551H01 – Kuchař - číšník
Kuchař - číšník, Kuchař -číšník, zaměř. Kuchař, Kuchař - číšník, zaměření Číšník
Střední vzdělání s výučním listem2014–20153 rokyDenní45
Všeobecné informace o oboru Kuchař - číšníkŠkolné: neplatí se
6651H01 – Prodavač
Prodavač
Střední vzdělání s výučním listem2014–20153 rokyDenní15
Všeobecné informace o oboru ProdavačŠkolné: neplatí se

Fotogalerie

Historická budova školy -  tradiční pohled (Ing. arch. Řepa)Nová moderní budova školyMultimediální učebnaMikrobiologická laboratořMultimediální učebnaReologická laboratořReologická laboraroř - vyhodnocení vzorkuŠkolní knihovnaProdejna školyTechnologická praxePraxe v zahraničí - Francie, ŠtrasburgPraxe ve Francii - HaguenauMaturanti se šerpamiReprezantační ples školyLyžařský kurzLyžařský kurzChmelová brigáda - zážitek na celý životChmelová brigádaAdaptační kurzSkanzem Veselý Kopec - pečeme pro radost2. místo M. Hrušky a L. Pilaře v soutěži 1. místo Terezy  Žaludové v prestižní soutěži První absolventi školy v roce 1921Sportovní úspěch 2009Lyžařský kurzLyžařský kurzTombola Adaptační kurzAdaptační kurzAdaptační kurzAdaptační kurzMezinárodní úspěch Evropský pohárPrestižní ohodnocení Nejmodernější provozTělocvična 2V Evropském parlamentuUčebna Vzdělávání dospělých Tělocvična 1Pohár vítězů Spolupráce i zábava na Veselém KopciSoutěž o Bratislavský rožok

Naše katalogy škol

Školy Online
© 2002–2014, Školy Online.